Onze merken


Op ons menu

Bij De Prael Den Haag zijn we trots op onze missie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen. We vinden het ook belangrijk om andere bedrijven met hun missie te steunen. 
Daarom werken we graag samen met kleinschalige bedrijven die iets aan de samenleving te bieden hebben. 
Hoe merken jullie, onze gasten, dit? Dat is makkelijk! Zodra jullie een blik op onze menukaarten werpen zullen jullie zien dat er nauwelijks namen van grote merken te vinden zijn. 


Onze frisdranken worden geleverd door fritz-kola, onze thee is van Mr Jones, de koffiebonen komen van Koffie Lovers en zo zijn er wel meer bedrijven waar wij fan van zijn! 

fritz-kola

Bij De Prael serveren we fritz-kola in plaats van Coca-Cola of Pepsi. 
Het Duitse frisdrankmerk staat bekend om zijn natuurlijke suikers, hoge dosis cafeïne en natuurlijke smaakstoffen.

Het merk is in 2003 opgericht door twee studenten die een nieuw soort cola wilden maken dat niet in massa en zo duurzaam mogelijk geproduceerd wordt. Met een klein budget en veel afwijzingen van horecagelegenheden is het het merk uiteindelijk gelukt om in Duitsland, na Coca-Cola, het meest verkochte colamerk te worden. 

In tegenstelling tot veel andere frisdrankmerken maakt fritz geen gebruik van plastic en steunen ze beach clean ups door heel Europa. 
Verder werken ze samen met initiatieven die workshops voor mensen met een beperking bieden. Door hun duurzame manier van werken en steun aan verschillende organisaties past fritz-kola daarom perfect bij De Prael.

Koffie Lovers

Koffiebonen die fair trade en milieuvriendelijk zijn: dat zijn de koffiebonen van Koffie Lovers. 


Al onze koffiebonen worden door dit merk geleverd. 
In hun kleinschalige koffiebranderij in Noordwijkerhout branden ze verschillende smaken koffie die uit Brazilië, Colombia, Peru, Costa Rica, Panama, Guatemala en Ethiopië worden geleverd. Al hun koffie is fair trade en transparantie staat bij het bedrijf centraal waardoor de koffieboeren een eerlijke prijs voor hun oogst krijgen. 

Naast het branden van hun heerlijke koffie steunt Koffie Lovers Stichting Dinka Tanzania, een organisatie dat beter onderwijs aan kinderen in Tanzania biedt. 

Mr. Jones

Bij De Prael Den Haag serveren wij zes smaken thee van Mr. Jones. 

Mr. Jones maakt hoogwaardige thee dat verantwoord voor mens en milieu is. Hun thee is verrassend, lekker én gezond. Al hun theesoorten worden met grote zorg en nauwkeurigheid geselecteerd, zijn met natuurlijke ingrediënten gemaakt en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. 

Mr. Jones streeft ernaar om hun inkomsten eerlijk onder iedereen in de theeketen te verdelen. Bovendien streven ze ernaar om hun producten zo biologisch mogelijk te telen. Helaas is het niet altijd mogelijk om voor elke theesoort een fair trade keurmerk te krijgen en daarom reserveert Mr. Jones een deel van de meerprijs van deze smaken voor goede doelen. 

De verpakkingen van de thee worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd en er wordt zoveel mogelijk voor herbruikbare materialen gekozen. 

Wat wij bij De Prael Den Haag ook zo goed vinden, is dat Mr. Jones het liefst met bedrijven samenwerkt die op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernemen. 

Van Kleef

Hebben jullie al eens een drankje met de Gin van Van Kleef geprobeerd? 

Van Kleef is in 1842 opgericht en één van de oudste, nog operationele bedrijven uit Den Haag. De Gin van Van Kleef is fris en fruitig en zorgt voor een heerlijke en verrassende smaak. 

Naast alle klassiekers maken ze soms ook drankjes met namen die op de actualiteiten inhaken. Zo verkochten we een tijdje ‘Het Vaccin’ en hebben ze ook een ‘Ginitizer’ en ‘Lockdown Koningscocktail’ in het assortiment gehad. 

Van Kleef streeft naar een zo duurzaam mogelijke productie van hun dranken. 
Net als De Prael vangen zij regenwater op en ze gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen voor hun verpakkingen. 

EARTH Water

Wanneer je bij ons een flesje water bestelt, krijg je een fles water van EARTH Water. 
Het water van EARTH Water is van hoge kwaliteit, is zuiver en bevat veel mineralen. 

Sinds de oprichting van het merk in 2007, houdt EARTH Water zich met verschillende waterprojecten in Afrika en Azië bezig. Met al hun nettowinst financieren zij projecten waarbij ze in duurzame watersystemen investeren. 

De glazen flessen zijn van 100% gerecycled glas gemaakt. 
Duurzaam genieten dus!Naturfrisk

Dit Deense merk produceert de bekende, favoriete frisdranken, maar in tegenstelling tot grote merken bevatten hun drankjes natuurlijke ingrediënten en zijn ze biologisch geproduceerd. 

Wij hebben hun Ginger Ale op onze drankenkaart staan en vinden dit drankje zeker een aanrader. 

Het drankje is niet alleen lekker, maar ziet er in de fles ook super leuk uit! Schulp

Heb je zin in een lekker, fris, flesje appelsap? Bestel dan bij ons de appelsap van Schulp! 

Sinds 1995 produceert Schulp natuurtroebele, biologische sap van hun eigen fruitteelt. 

Naast het produceren van hun sappen, zorgt Schulp ook voor een CO2-neutrale productie. 
De perserij ligt vol zonnepanelen en alles wat hergebruikt kan worden, gebruiken ze bij Schulp opnieuw. Dit allemaal om verspilling tegen te gaan. 

De Notenkoning

Wie de markten in Den Haag en omstreken bezocht heeft, heeft vast weleens van De Notenkoning gehoord. 

Al meer dan 50 jaar verkopen zij verschillende soorten noten, vruchten en superfoods van hoge kwaliteit. Je zou denken dat hun producten duur zijn, maar dat is niet waar. Al jaren luidt hun motto: Hoog in Kwaliteit – Laag in Prijs!


Hiermee is De Notenkoning een begrip geworden. 
De Notenkoning streeft naar het hebben van een zo biologisch en duurzaam mogelijk assortiment. 


 

 

Onze Wijnen

Wie aan De Prael denkt, denkt niet zo snel aan wijnen. Toch hebben wij een paar prachtige, awardwinnende wijnen op het menu staan.

Forte Alto Pinot Grigio

Biotiful Verdejo

Niersteiner Gutes Domtal 


La Croix d'Argent Côtes de Gascogne Rosé 

La Croix d'Argent Merlot & Tannat