BROUWERIJ DE PRAEL

MENS & BIER, EEN PERFECTE COMBINATIE


Brouwerij de Prael

Bier brouwen is een prachtig vak waarbij alles draait om een goede samenwerking met je collega's

Vind de passie voor bier, bij brouwerij de Prael

Onze brouwerij is gevestigd in het oude energiekwartier. We willen hier een gezellig, levendige en sociale plek creëren. Waar iedereen zijn passie voor bier kan uiten.

Bieren


Wij hebben 20 bieren op de tap en nog verschillende speciaal bieren op fles. Allemaal van onze eigen brouwerij. Wij serveren daarbij heerlijke gerechten die je kan aanpassen op je bier. 

De Haegsche Prael

4,5% Een Alt Duits bier. Een biersoort uit Düsseldorf wat vergelijkbaar is met een lager, maar gemaakt met bovenvergisting. Dit geeft het bier een moutige smaak met een lichte fruitigheid en maakt het bier een frisse, niet al te bittere dorstlesser. Met een mooie donkere gouden kleur en zachte fruitige en karamelachtige geurtonen is de Haegsche Prael een mooi bier voor elk moment van de dag. 

Bitterblond

5,7% Het doordrinkbier van de Prael naar Duitse stijl. Een bitter blond kenmerkt zich als een neutraal doch stevig bier. Door het gebruik van Tettnang hop komt aan het eind de lichte citrussmaak tot uiting in dit hoppig bittere bier 

Weizen

5,4% Ons tarwebier (witbier) of zoals de Duitsers zeggen ‘ein hefe weißen’ is een zeer zacht fruitig bier. Kruidige geuren maar ook een zachte toon van banaan en kruidnagel is herkenbaar in dit type bier. De gist die wij hierin gebruiken is erg belangrijk voor de smaak van onze weizen 

I.P.A.

6,5% Een India Pale Ale. Het bier staat bekend om zijn bitterheid en boventoon van Hop. Het oorspronkelijk Brits bier is in Amerika tot een ware kunst verheven en veel gedronken. Opvallend is de grapefruit geur en smaak door het ‘dry-hoppen’ 

Tripel

7,5% Het paradepaardje van de Prael. Deze tripel volgens Belgische traditie waarin de koriander een dominante rol heeft gekregen is mild zoet en kruidig. 

Scotch ale

7,7% Dit bier is een vreemde eend in de bijt van Brouwerij de Prael. Hoewel een Scotch ale past in de klassieke stijlen van bieren waar wij mee pronken, hebben wij hier een a-typisch draai aan gegeven. Niet alleen de rookmout maar zeker ook het ‘weizenbier- gist’ maken dit bier tot een avontuur. 

Barleywine

9,6% Een Barley wine is een zoet zwaar bier met vaak fruitige kenmerken. Dit eerbiedwaardige bier wordt gebrouwen met sinaasappelen wat het haar ronde fruitige karakter meegeeft versterkt door een milde vleug van koriander. 

Quadrupel

11,5% Het zwaarste bier van Brouwerij de Prael is ook weer op Belgisch leest geschoeid. De zoete karamel geur is opvallend aanwezig in deze afsluiting van de dag. 

D.I.P.A.

9,0% Een Double India Pale Ale. De hop die in dit bier wordt gebruikt maken het bier zeer fruitig en prettig om te drinken. Met haar 9% is het echter ook wel een heel erg stevig bier om niet zomaar achterover te slaan. 

Pale Ale

6,1% De Pale Ale bestaat in verschillende stijlen. Hoewel het een Engels type is hebben vooral de Amerikanen dit bier verheven tot een geheel eigen bier. Brouwerij de Prael houdt met de aromatische kant van de Engels hop toch de zeer unieke Engelse stijl aan. 

Milkstout

4,9% Milk stout is in Groot Brittanië een veel gedronken bier maar in Nederland nog onbekend. Het bier is vol en moutig van smaak maar is daarnaast qua alcohol het lichtste bier van onze brouwerij. Om het bier zoet te krijgen wordt er gebruik gemaakt melksuiker. 

Dortmunder

6,4% Een dortmunder is zoals de naam al doet vermoeden een van oudsher Duits bier, voor het eerst gebrouwen in Dortmund. Het is een ondergistend bier. In vergelijking met pils zou dit bier iets meer alcohol en iets minder hop hebben. Dat minder hop is dan bij Brouwerij de Prael niet helemaal gelukt. 

Lentebok

6,6% Het is een zeer moutig bier dat licht zoetig maar door zijn hop vooral bloemige geuren geeft. Een fris bier voor de lente of gewoon door het hele jaar.

Herfstbok

7,2% Een krachtige bier om de eerste herfst stormen te doorstaan. In de traditie van Nederlandse bokbieren valt onze bokbier op door haar stevige smaak. Zeker niet overdreven zoet!